Lektioner / Coaching landing

Lektioner

Det var jag som startade Elbaslinjen på Kulturama, jag har jobbat som baslärare på BIT, Bass Institute of Technology i LosAngeles, på Musik och Kulturskolor i Södertälje, Eskilstuna, Sandviken, Gävle och på SMI i Sthlm.Så du kan lugnt räkna med att jag har några ess i rockärmen för dig som vill börja spela eller få inspiration för att utvecklas vidare.
Det är många idag yrkesverksamma basister som studerat för mig kortare eller längre tid.
Jag skräddarsyr just dina behov. ……….alla nivåer, med eller utan teori!

Coaching

Vill ni utveckla er ensemble? Svänger det inte som ni vill eller har ni kört fast och drar åt olika håll? ?
Oavsett stil och genre så kan jag komma till er en dag eller helg och utveckla bandets:

  • Timing, Rytmik, Groove, Samspel, Repertoar,
  • Vi jobbar med Arrangemangs- &  Plankningstips.
  • Gehör (Teori om ni önskar, inget krav!)
  • Nivåanpassade övningar för alla sättningar och egna önskemål såklart.

Jag har lång erfarenhet och många nöjda band, massor av tricks för att det ska funka. Resultatet blir bäst om vi ses ca.3-4 ggr. per år. Tveka inte att kontakta mig om ni undrar över något.

”Det var lyxigt att ha Nisse Palm som coach en hel dag till vårt band! Han delade generöst med sig av sin långa erfarenhet och stora kompetens. Han lyssnade, kom med förslag och gav oss kreativa övningar som gjorde att vi snabbt blev bättre. Vi började lyssna mer på varandra vilket ledde till förbättringar på många sätt: vi blev roligare att lyssna till… Dessutom hade vi en mycket trevlig dag ihop. Ett skönt häng. Inte minst viktigt!”

/Chris & Johan
”Träffade Herr Nils på Kaggeholm, jazzkurs. Han imponerade stort som instruktör och dessutom en trevlig jävel. Så….anlitade mäster Palm som coach till vårat band. Tänkte vi skulle få lite positiv feedback. Skickade över lite ljudfiler som han lyssnade på innan vårat möte.Nisse kliver in i stugan sätter sig ner och kommenterar vårat spel. Ni har bra timing-börjar han-var och en för sig- fortsätter han. Jaha, en klockren sågning som inledning på den dagen. Nödvändig och rättvis visade det sig efter ett antal timingövningar. Så Mäster Palm satte direkt fingret på en öm punkt och tryckte till. Precis vad vi behövde, för att skärpa till oss och börja tänka. Här har man repat ihop bandet i fem år och tror att man kan nåt. Vi spelar gig ute rätt frekvent och åstadkommer ändå en rätt habil lyssningsbar musikupplevelse, vet vi, men men, man är ändå aldrig så bra som man tror, så Nisses dag med oss var oerhört nyttig och eftertänkade verksamhet. Sen blev det middag och vin och trevligt. På det hela taget, en väldigt lärorik dag. Och vi återkommer, minst en gång per år, kommer vi att behöva få en redig tillrättavisning av Mäster.”

/Björn Sikehag, ”Kapellmästare” Jazz n Blue